I Turniej Kulinarny Hufca ZHP Bytów

I Turniej Kulinarny Hufca ZHP Bytów

13 grudnia odbył się I Hufcowy Turniej Kulinarny hufca Bytów!

 W turnieju wzięło udział 8 grup trzyosobowych z pięciu drużyn hufca Bytów. 
Podczas oceniania potrawy nie tylko był brany pod uwagę jej smak oraz wygląd. Komisja oceniała również:
🔪 Zgranie zespołu,
🔪 Stroje całej grupy,
🔪Porządek,
🔪 Prezentacje potrawy,
🔪Test z wiedzy gastronomicznej.

Degustacje były długie, pełne smaku, uśmiechu i wrażeń. Młodzi kucharze radzili sobie w kuchni świetnie!

Po długich obradach komisji I miejsce zajęły „Słodkie babeczki” z 104 BDSH „Wendigo”. Zwycięzcy otrzymali fartuch Master Chefa hufca ZHP Bytów, pamiątkowe dyplomy oraz zestawy startowe kucharza! 

Pozostałe zespoły zajęły miejsca na podium, za które otrzymały „Złoty krążek” lub „Złoty talerz” oraz zestaw startowy kucharza!

Turniej odbył się z środków inicjatywy młodzieżowej. Inicjatywy młodzieżowe są realizowane w ramach projektu „Ku gwiazdom- aktywne wsparcie dla dzieci i rodzin, poprzez rozwój usług społecznych w Miastku i Bytowie.” Współfinansowane z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Pomorskiego